Translate

onsdag 25 juli 2012

Dagen med magi och insikter efter dagen i vaccum

Nu har jag haft 2 helt mysko dagar fulla med magi(?) . I går var den första dagen på jag vet inte hur länge som min hjärna var tyst, Totalt tyst som en död så tyst eller som hela jag var inne i en bubbla och ett vaccum. Det här låter förstås som jag inte är klok men för att göra en lång historia kort så har min hjärna snurrat på högvarv sedan jag gick in i väggen fast jag ändå inte kunnat tänka en rak tanke. Antar att ni som varit där vet vad jag menar. Hjärnan mal och mal om o om igen och ända sättet att få tyst är att bedöva sig med tabletter som man inte vill äta. Är ni med? Så var min dag igår, fast jag inte ätit en enda sådan tablett på hela dagen     ( jag har dessvärre recept och äter bara när jag är tvungen o kämpar gärna för länge ska väl tilläggas så ni inte tror att jag är en pillermissbrukare). Hjärnan var helt avstängd och jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde nästa som att jag inte var hemma utan hade lämnat kroppen där och rest bort..

Och kanske gjorde jag det så tillvida att jag mentalt var i mitt omedvetna och snurra upp en  massa saker, för idag har det hänt saker minsann:-) 

Vi var i skogen idag , så njutningsfullt så jag inte kan finna ord men förskräckligt tomt på svamp, men man kan ju inte få allt här i världen jämt hihi. Jag och Ronja blev själva på ett ställe medan Micke och Benny gav sig iväg längre upp i skogen. Helt plötsligt låter det som om en flock elefanter försöker ta sig fram genom skogen och vi var då säkra på att det skulle komma 2 karlar nerrusande som sett typ en orm eller fästing,      ( vilket var vad de 2 var mest oroliga att hitta i skogen). Ronja säger då lite lagom rädd : - Det ser ut som det är hundar mamma, tänk om vi blir attackerade.. Jag står med handen på min kamera i väskan och tittar som ett fån när det på ca 1 meters håll kommer först en dovhjortshanne med horn och  2 utan horn graciöst hoppande. De stannade upp lite grann och tittade på oss där vi stod som ett fån med hakan i backen innan de försvann, lagom tills jag kopplade att jag skulle ta upp kameran. Vilken magisk upplevelse, jag har aldrig varit så nära en hjort o defenitivt inte 3 tidigare
( bilden lånad från trut.se) 




Sedan åkte vi till en annan del av skogen och där hittade vi blåbär, jag satt och plockade för mig själv i ett snår när något killade mig på benet, jag tittade ner och i knäet satt en spindel som var ganska rejält stor. Nu tror säkert alla att jag skrek som en tok men ack vad fel ni får! Jag älskar spindlar och har det som ett av mina kraftdjur, ska berätta om hur jag vet det vid tillfälle. Spindeln som jag tror var en sådan här satt i säkert 5 minuter på mitt ben innan han kröp iväg o då upptäcker jag en ny liten krabat som kom och hälsade på i blåbärsburken som såg ut så här .  Jag var så himla lycklig där just då kände jag , en känsla som var läääänge sedan jag kände så starkt.

Riktigt magiska upplevelser både med dovhjort och spindlar på så nära håll och jag kände verkligen att både schamanska och wiccanska traditioner med natur och kraftdjur är så rätt. Även om jag fortfarande dras mer åt det rent schamanska hållet. Tycker att det verkar vara så mycket krångel med ceremonier och cirklar och verktyg typ trollstavar och Ahtmen och jag vet inte allt fast det kanske är för att jag ännu så länge förstår mer av det schamanska . Jag gillar rakt och enkelt o inget krångel och ännu så länge tycker jag att man måste krångla till det sådant enligt de böcker  om wicca jag läser ur. Och det där med covern får det att riktigt krypa i mig, Regler regler och lyd under en High Priestess , något jag inte är intresserad av på något sätt så jag är isåfall en solitär wicca Men som sagt jag har nyss börjat studera wicca och kanske tänker tvärtom inom kort.

Väl hemma satt jag vid datorn och läste lite bland alla intressanta böcker och artiklar som jag hittat på nätet. Jag kollade då i en fil om änglar vad det var för något och blev lite full i skratt. Det stod vilken ängel som vakade över ens födelsedag enligt zodiaken,

 Kolla in det här May 22 – Jun 21 GEMINI
Angel CALIEL. Element AIR. Animal DEER. Crystal MOSS AGATE.
Plant YARROW used as a herbal tonic.
Tilläggas här är att jag i mitt halsband har en Mossagat och en bergskristall. Mossageten är min Pi-sten jag fick när jag gick Munay-Ki initieringen. Märkliga sammanträffande minsann så janske var det en liten ängel som skickade hjortarna till mig som tecken!! 

Fast när jag kollade på nätet fanns en liknande sida som jag starkt rekommenderar att ni besöker. 
Här är länken http://guardian-angels.claudy.fr/ men där är det en annan ängel som har hand om mitt datum, den 22 maj. Så vem vet vilken av dessa det är ? IEZALEL (Sun) 
From Choir ANGELS-CHERUBS
(Archangel Raziel)

Persons born
between 21 and May 25
The Fifth Cherub carries the union of energies of Uranus and the Sun. He's the angel of the union and unity. He supports the bringing together, the feelings, the union, the unification, fusion, the relations between men and women, sexual passion. His godson is inhabited by a desire for union and a huge thirst for affection. He may become a fountain of love for others and play a unifying role. He's faithful and tender.

När vi satt i bilen och jag satt och grubblade lite över diverse andliga ting spelade radion min senaste favoritlåt med Takida , You learn och den texten passar ju mer än perfekt!  

And you learn like a shadow flows in the rain
Like a foreign flame in the dark
Showing you the way
Och som grädde på moset hade jag ett moln som såg ut precis som Åskguden Thor som höjde sin hammare över balkongen när vi kom hem.. Tor, säger man, härskar i luften och råder över åska
och blixt, vind och regn, solsken och gröda .-) 


Mycket magiska saker inträffar minsann när man levt i vaccum en dag. Hoppas verkligen att det fortsätter så här , magi , magi och än mer magisk magi i mitt liv. Ja just det.. På sidan som heter Dra ett kort kan du dra dagens kort ur Path of the Soul. Testa och blir förundrad över hur bra de stämmer! Här är mitt för idag 



Namaste

3 kommentarer:

  1. Här händer det verkligen saker må jag säga ...:) Roligt att du delar med dig av dem. Och jag förstår dina tankar vad det gäller wicca...själv sympatiserar jag mycket med wicca, men kallar mig inte wiccan just av den enkla anledningen att jag inte vill placeras i något fack där man förväntas göra eller vara på ett visst sätt. Dock är wicca en av de mest toleranta och öppna religioner jag stött på och det finns definitivt inget i wicca som säger att man måste tillhöra ett coven och lyda under en översteprästinna eller liknande...inte heller att du måste ha alla dessa redskap, slå cirklar och annat...men det kan kanske kännas tryggt att ha något att rätta sig efter som nybörjare...efter ett tag lär man sig dock vilken väg och vad som känns rätt för en själv.
    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Vet inte om du hört talas om Carina Solöga Högman som bl a gett ut två böcker...den ena om djurens språk och den andra om växternas språk. Enligt henne står Dovhjort för att man ska lära sig att se det goda i allting som sker i sitt eget liv och därefter lära andra att upptäcka det goda som sker i deras liv, vilket jag tycker du gör bara genom att dela med dig av dina upplevelser...:) Och Spindelns budskap är att man ska ta det lugnt och framför allt ha tålamod. Och är det något jag lärt mig sedan jag började vandra på häxkonstens slingrande väg så är det att det hjälper inte att ha bråttom, då lär man sig ingenting...tvärtom kanar man bara bakåt...så en rejäl portion tålamod är A och O...:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Månstråle!
      Jo jag har den boken hemma och tittar ofta i den:-) ska införskaffa den andra om växter med vid tillfälle. Jo tålamod är A och O och det är nog en av mina största läxor jag har att lära här i livet. Jag lider av extremt dåligt tålamod nämligen, fast jag har tränat upp mig om man jämför med när jag var barn:-) Tycker att det ska gå fort kvickt rakt o enkelt, inga krusiduller o onödigt väntande:-) Men nu har jag lärt mig att medan man väntar kan man ju roa sig med annat tex lära sig något mer:-)
      Kram

      Radera